On site

TaylorMade Golf - Brand Centre, Basingstoke

 

TaylorMade Golf have been a fantastic client to work with. I pitched for the scheme and was awarded the project to assist from establishing the brief, to on site supervision.

The renovation of the Brand Centre required integrating the companies brand, philosophy and approach into the design.

The lounge area invites the customer into a professional space, with an undulating feature fin ceiling, emulating a topographic plan of a golf course.

When the product is unveiled, clients are lead into the Proshop, revealed behind sliding doors, where the merchandise is presented.

The key aspect of the design was to create maximum flexibility so the space can be altered to suit each launch event. The walls are constructed of a magnetic laminate, so they can be dressed with various graphics.

Completion spring 2019

'Helen came highly recommended as someone who brought creative flair as well as the technical skills and experience to deliver on an important project for our business. Helen was a pleasure to work with right from pitch stage, through to site supervision. Helen’s proactive, flexible and professional approach meant she consistently delivered to the high expectations we had. We have a stunning brand centre space which is wowing our customers and visitors, therefore delivering on our brief. We would resoundingly recommend Helen for commercial interior design projects and hope to work with her again in the near future.'

Paul Hitchenor, Brand Director, TaylorMade Golf Europe

Brook's - Independent bookshop/wine bar 

 

I am very excited to announce that Brook's is on site. I have been working with the client to help them visualise their unique concept of a book store combined with a cafe, and a wine bar offer in the evening. 

Peter and Sarah have a huge passion for literature and wanted to pair their exciting new venture with a lovely cup of coffee or hand picked wines.

The space will create a haven for  book and wine lovers alike, to relax and be immersed in an inviting environment.

I have been involved from establishing the brief, concept design, design development and detailed drawings. I cannot wait to see it all come together.

Completion summer 2018.

Private residential scheme

 

I have supported Natalie and Steve through the detailed design for their contemporary renovations to their ground floor area. I have reviewed their kitchen specification and final overall layout of the ground floor area, reviewing their finishes and providing detailed design drawings for the contractor and on site assistance.

Completion winter 2016.

'Helen was an absolute pleasure to work with; she listened to our ambitions for the project and provided thoughtful and creative ideas, solutions and alternatives throughout the process. Due to her excellent track record in the industry together with her warm, yet professional manner, we had great confidence in Helen’s ability to create a wonderful and well-considered design for our home. Helen clearly takes a lot of pride in her work, and she always delivered on any deadlines. I would have no hesitation whatsoever in recommending Helen for any residential renovation projects.'

Steve Ashman, Client

Coheanel - Microsoft showcase classroom in association with KSS

I assisted KSS with a long standing client, during the briefing and liaison, concept design, design development, finishes and furniture specification for the new Microsoft showcase classroom. 

A flexible space for learning, allowing the tutor and students to manoeuvre the furniture during the lesson. The ceiling raft design assists the overall acoustic performance of the space which was a key factor. This space can be used independently for events and student registration.

Completion September 2016

Private residential scheme

Sketch furniture space planning layouts to help the family visualise the options available and considerations for their ground floor extension. This simple exercise confirmed that by increasing the extension by just 300mm, makes the family home more flexible and spacious.

'Throughout the process Helen considered our needs, highlighted aspects of the design that we hadn't even thought about and drew up floor plans with a variety of options for us to consider. Helen also suggested we move one wall by just 30cm which we hadn't considered, but made the whole project work for us and our lifestyle. What impressed me most was Helen's clear understanding of what we wanted and her ability to translate it so clearly into the plans. The design reflects who we are and how we live. '

Rachael Militon, Client

*Images courtesy of KSS. These images relate to projects I was involved in during a successful eleven year career as an Associate at KSS, with whom I continue to have a good working relationship.

© 2018 by Helen Tigue. Proudly created with Wix.com

Helen Tigue BA (Hons) Interior Design   M +44(0)7812 633652

  • Instagram - Black Circle